Spanwand – Alle informatie op een rijtje?

Wat is een spanwand ?

Een spanwand is eigenlijk een spanplafond dat aan de muur hangt. Het is een geweven doek van textiel of PVC met een print erop. Deze print kan vanalles zijn, van een mooie foto tot een patroon dat je leuk vind.

spanwand tegen de muur

Voordelen van een spanwand?

Spanwanden zijn een moderne versie van wanddecoratie in de vorm van een paneel, bevestigd op een kunstof of metalen profiel aan de muur van de woning. Het combineert een heldere stijl, veiligheid en beveiliging, wat zeker een uitstekende keuze is voor een modern modieus interieur.

Voordelen

  • Eenvoudige installatie (vereist geen voorbehandelng)
  • Esthetisch uiterlijk
  • Verbergt oneffenheden in de muur
  • Mogelijkheid om tal van ontwerpoplossingen te implementeren.
  • Het installatieproces van een spanwand laat geen vuil en puin achter, hierdoor kan de installatie van een spanwand worden uitgesteld tot de laatste reparatiefase
  • Maskeringseffect: hiermee kunt u communicatie, elektrische bedrading, wandruwheid en defecten verbergen

Types van Spanwanden

Er zijn net zoals bij spanplafonds verschillende types spanwanden. Om meer informatie te verkrijgen over de types spanwanden. Bekijk de spanwand pagina van Spanlux. Hierop kan je alle informatie vinden die Spanlux heeft voor het plaatsen van een spanwand.

Mogelijkheden van lichtwanden / akoestische wanden of andere types wanden

Een spanwand heeft niet alleen als functie dat het decoratief heel mooi kan ogen, er zijn nog tal van andere voordelen. Deze voordelen zijn bijvoorbeeld dat het mogelijk is om het akoestisch te maken.

Wat is een akoestische spanwand of spanplafond. Een akoestisch spanplafond is een plafond dat het geluid van de woning verbeterd. Het kan een galm weghalen, of het geluid dempen. Dit kan super voordelig zijn in een restaurant of andere ruimtes waarin mensen moeten spreken met elkaar en dat er een grote echo is.

Lichtwanden aan de andere kan je gewoon doorkijken.

Conclusie

Ben je op zoek naar een manier om je wand van je woning te decoreren, denk eens aan een spanwand. Het kan nog goedkoper zijn dan je initieel zou denken. Wij raden je aan om de website van Spanlux te bekijken.

Opmerkingen of vragen? Stuur ze gerust via ons contact formulier.

Fashion Week


Met stipt op één is dit hét fashion event van Europa. Fashion Week is event waarbij modehuizen- en ontwerpers hun nieuwste voor- of najaarscollectie tonen aan publiek. De Fashion Weeks vinden plaats in februari en september. Bij de shows wordt duidelijk wat komend lente/zomerseizoen of herfst/winterseizoen in de mode is. Dit event duurt meerdere dagen en is in meerdere grote steden na elkaar te bezoeken. De meest bekende en grootste shows worden gelopen in Parijs. Parijs wordt ook wel de modehoofdstad van Europa genoemd en tijdens de Fashion Weeks krijg je hier shows te zien van de grootste internationale modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton, Balenciaga en Givenchy. Maar ook kleinere merken krijgen hier een podium.

Londen en Milaan

Na Parijs zijn Londen en Milaan de meest belangrijke en invloedrijke Fashion Weeks van Europa. Ook hier komen veel internationale modellen en modemerken op af, want dit is dé manier om gezien te worden door de wereld. Bij Milaan Fashion Week zijn shows te zien van Dolce & Gabbana, Moschino, Prada en Gucci. Bekende Britse designers die vaak tijdens de Fashion week te bewonderen zijn, zijn onder andere Burberry, Vivienne Westwood, Alexander McQueen en Stella McCartney.

All around Europe

Naast deze drie grote steden zijn er nog veel meer steden in Europa waar Fashion Week wordt gehouden. Ook in Amsterdam, Berlijn, Madrid en nog veel meer steden kun je bezoeken in het voor- en najaar voor de nieuwste trends op het gebied van mode. De reeks van Fashion Weeks wordt traditiegetrouw afgesloten met de laatste week in Parijs.

Pitti Immagine Uomo

Hoewel Fashion Week bestaat voor zowel mannen als vrouwen, gaat de meeste aandacht toch uit naar de nieuwste mode voor vrouwen. In juni vinden de meeste mode events voor mannen plaats. Pitti Immagine Uomo is een van de meest bekende events en trekt dan ook jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Florence. Het evenement vindt plaats tussen de modeweken voor mannen in Londen en Milaan. Dit wereldwijd bekende evenement is het hoogste podium als het gaat om mannenmode.

Speciale onderwerpen

Welke designers kun je hier verwachten? Ontwerpers en merken uit Italië als Roberto Cavalli en Loro Piana maar ook Nederlandse, Amerikaanse en andere internationale merken komen naar het mode-evenement. Tijdens elke editie is er aandacht voor verschillende speciale onderwerpen zoals experimentele kledingstijlen voor mannen en genderneutrale collecties. Je kan ook collecties van merken zoals Caroline Biss verwachten, bekijk zeker deze collectie bij Scalini.

Erbij zijn?

Wanneer je één van de evenementen wilt bezoeken, zijn er een aantal shows die toegankelijk zijn voor publiek. De hoeveelheid van deze toegankelijke shows verschilt per stad. Dit is gemakkelijk op het schema en website van de Fashion Weeks te vinden.

Art mixed with Fashion

Je kent het wel, het gevoel van klasse van vrijheid.

Ikzelf ben altijd een erg grote fan geweest van het mixen van fahsion en kunst.

Hierover zijn er verschillende boeken geschreven, maar toch heeft iedereen zijn eigen mening hierover. Het is niet iets zoals wiskunde of exacte wetenschappen, iedereen heeft een eigen smaak hoe zijn kleren er moeten uitzien. Daarom is het zeker positief, omdat zo iedereen andere kleren draagt.

Als iedereen hetzelfde zou leuk vinden dan zou iedereen toch hetzelfde dragen? 

Bekijk onderstaande video:

 

Groetjes

H.