Spanwand – Alle informatie op een rijtje?

Wat is een spanwand ?

Een spanwand is eigenlijk een spanplafond dat aan de muur hangt. Het is een geweven doek van textiel of PVC met een print erop. Deze print kan vanalles zijn, van een mooie foto tot een patroon dat je leuk vind.

spanwand tegen de muur

Voordelen van een spanwand?

Spanwanden zijn een moderne versie van wanddecoratie in de vorm van een paneel, bevestigd op een kunstof of metalen profiel aan de muur van de woning. Het combineert een heldere stijl, veiligheid en beveiliging, wat zeker een uitstekende keuze is voor een modern modieus interieur.

Voordelen

  • Eenvoudige installatie (vereist geen voorbehandelng)
  • Esthetisch uiterlijk
  • Verbergt oneffenheden in de muur
  • Mogelijkheid om tal van ontwerpoplossingen te implementeren.
  • Het installatieproces van een spanwand laat geen vuil en puin achter, hierdoor kan de installatie van een spanwand worden uitgesteld tot de laatste reparatiefase
  • Maskeringseffect: hiermee kunt u communicatie, elektrische bedrading, wandruwheid en defecten verbergen

Types van Spanwanden

Er zijn net zoals bij spanplafonds verschillende types spanwanden. Om meer informatie te verkrijgen over de types spanwanden. Bekijk de spanwand pagina van Spanlux. Hierop kan je alle informatie vinden die Spanlux heeft voor het plaatsen van een spanwand.

Mogelijkheden van lichtwanden / akoestische wanden of andere types wanden

Een spanwand heeft niet alleen als functie dat het decoratief heel mooi kan ogen, er zijn nog tal van andere voordelen. Deze voordelen zijn bijvoorbeeld dat het mogelijk is om het akoestisch te maken.

Wat is een akoestische spanwand of spanplafond. Een akoestisch spanplafond is een plafond dat het geluid van de woning verbeterd. Het kan een galm weghalen, of het geluid dempen. Dit kan super voordelig zijn in een restaurant of andere ruimtes waarin mensen moeten spreken met elkaar en dat er een grote echo is.

Lichtwanden aan de andere kan je gewoon doorkijken.

Conclusie

Ben je op zoek naar een manier om je wand van je woning te decoreren, denk eens aan een spanwand. Het kan nog goedkoper zijn dan je initieel zou denken. Wij raden je aan om de website van Spanlux te bekijken.

Opmerkingen of vragen? Stuur ze gerust via ons contact formulier.