Fashion Week

Met stipt op één is dit hét fashion event van Europa. Fashion Week is event waarbij modehuizen- en ontwerpers hun nieuwste voor- of najaarscollectie tonen aan publiek. De Fashion Weeks vinden plaats in februari en september. Bij de shows wordt duidelijk wat komend lente/zomerseizoen of herfst/winterseizoen in de mode is.

Dit event duurt meerdere dagen en is in meerdere grote steden na elkaar te bezoeken. De meest bekende en grootste shows worden gelopen in Parijs. Parijs wordt ook wel de modehoofdstad van Europa genoemd en tijdens de Fashion Weeks krijg je hier shows te zien van de grootste internationale modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton, Balenciaga en Givenchy. Maar ook kleinere merken krijgen hier een podium.

Londen en Milaan

Na Parijs zijn Londen en Milaan de meest belangrijke en invloedrijke Fashion Weeks van Europa. Ook hier komen veel internationale modellen en modemerken op af, want dit is dé manier om gezien te worden door de wereld.

Bij Milaan Fashion Week zijn shows te zien van Dolce & Gabbana, Moschino, Prada en Gucci. Bekende Britse designers die vaak tijdens de Fashion week te bewonderen zijn, zijn onder andere Burberry, Vivienne Westwood, Alexander McQueen en Stella McCartney.

All around Europe

Naast deze drie grote steden zijn er nog veel meer steden in Europa waar Fashion Week wordt gehouden. Ook in Amsterdam, Berlijn, Madrid en nog veel meer steden kun je bezoeken in het voor- en najaar voor de nieuwste trends op het gebied van mode. De reeks van Fashion Weeks wordt traditiegetrouw afgesloten met de laatste week in Parijs.

Lezen over Art mixed with Fashion.

Pitti Immagine Uomo

Hoewel Fashion Week bestaat voor zowel mannen als vrouwen, gaat de meeste aandacht toch uit naar de nieuwste mode voor vrouwen. In juni vinden de meeste mode events voor mannen plaats. Pitti Immagine Uomo is een van de meest bekende events en trekt dan ook jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Florence.

Het evenement vindt plaats tussen de modeweken voor mannen in Londen en Milaan. Dit wereldwijd bekende evenement is het hoogste podium als het gaat om mannenmode.

Speciale onderwerpen

Welke designers kun je hier verwachten? Ontwerpers en merken uit Italië als Roberto Cavalli en Loro Piana maar ook Nederlandse, Amerikaanse en andere internationale merken komen naar het mode-evenement.

Tijdens elke editie is er aandacht voor verschillende speciale onderwerpen zoals experimentele kledingstijlen voor mannen en genderneutrale collecties. Je kan ook collecties van merken zoals Caroline Biss verwachten, bekijk zeker deze collectie bij Scalini.

Erbij zijn?

Wanneer je één van de evenementen wilt bezoeken, zijn er een aantal shows die toegankelijk zijn voor publiek. De hoeveelheid van deze toegankelijke shows verschilt per stad. Dit is gemakkelijk op het schema en website van de Fashion Weeks te vinden.